مدیرکل ورزش و جوانان استان در نشست خبری مطرح کرد: معین‌های اقتصادی برای المپیک 2020 حمایت کنند/حزب من ورزش است!

مدیرکل ورزش و جوانان استان در نشست خبری مطرح کرد: معین‌های اقتصادی برای المپیک 2020 حمایت کنند/حزب من ورزش است!

آخرین روز هفته تربیت بدنی با نشست خبری مدیر کل ورزش و جوانان استان کرمان همراه بود و دکتر محمدتقی امیری خراسانی در مقام پاسخگویی به رسانه ها از مشکلات متعددی که در ورزش استان وجود دارد گلایه کرد

آخرین روز هفته تربیت بدنی با نشست خبری مدیر کل ورزش و جوانان استان کرمان همراه بود و دکتر محمدتقی امیری خراسانی در مقام پاسخگویی به رسانه ها از مشکلات متعددی که در ورزش استان  وجود دارد گلایه کرد؛ مشکلاتی که محور آن ها بر روی کمبود منابع مالی و عدم سرمایه گذاری و حمایت همه جانبه‌ی معین های اقتصادی می‌چرخد. همچنین دغدغه‌های موجود در راه المپیک 2020، از کلیدی ترین صحبت‌های مدیرکل ورزش و جوانان در اختتامیه هفته تربیت بدنی بود. مشروح این نشست را در کرمان ساکر می‌خوانید.

صرف پرداختن به حواشی ورزش بذر ناامیدی پخش می‌کند

امیری خراسانی در بخش اول  نشست خبری خود گفت: توسعه ورزش یکی از سیاست‌های وزارت ورزش و جوانان است که برخی ادارات و سازمان‌ها نیز دنباله روی آن هستند و این به کمک رسانه‌ها محقق می‌شود. اداره کل ورزش و جوانان طبیعتا ضعف‌هایی دارد اما گلایه ما این است که رسانه‌ها در همین استان چگونه مسائل مربوط به ورزش را پوشش داده اند؛ آیا به حواشی ورزش پرداخته شده یا به ورزش همگانی که برای مردم است؟ بسیاری از حواشی فقط بذر ناامیدی پخش می‌ کنند. در یکی از برنامه های تلویزیونی گفتم با وجود انتقاداتی که نسبت به دولت مطرح می‌شود اما وزارت ورزش جزو بهترین وزارت هاست. سعی کردیم بسیاری از پروژه ها را به اتمام برسانیم که با افتتاح پیست دوچرخه سواری بعد از 23 سال و زورخانه پهلوانی بعد از 17 سال در آینده ای نزدیک این افتتاح پروژه‌ها دنبال می‌شود. با این حال باید ببینیم که تا چه اندازه اهمیت ورزش را برای خانواده ها پوشش داده ایم؛ متاسفانه به قدری به حواشی به خصوص در فوتبال پرداخته شده که خانواده ها ذهنیت جالبی نسبت به ورزش ندارند و فکر می کنند کثیف است. سپاسگزار افرادی هستم که واقعیت ها را به مردم نشان می دهند و منافع خاصی ندارند؛ تا منِ مسئول متوجه اشتباهم باشم و آن را اصلاح کنم.

 

رسانه‌ها باید ادارات را بازخواست کنند

چرا رسانه ها این بازخواست را از ادارت ندارند که مجاز هستند طبق ماده 53، بخشی از بودجه را به توسعه ورزش اختصاص دهند؟ هرچند که برخی از ادارات نیز فعالیت خوبی در زمینه ورزش دارند. در ورزش قهرمانی اتفاقات خوبی رخ داد و 23 نماینده در بازی های آسیایی و 11 نماینده در پاراآسیایی داشتیم که به لحاظ کمیتی و کیفیتی به نتایج خوبی رسیدیم که داستان آن ابتدا به زحمات ورزشکاران و سپس به حمایت چند هیات برمی‌گردد، وگرنه هیچگونه حمایتی از سوی اداره ها و سازمانها شاهد نبودیم. در پیروزی ها همه شریک می‌شوند و در شکست ها اداره کل مقصر است! برای المپیک 2020 اگر به دنبال موفقیت هستیم، از همین امروز تمام ارگانها باید کمک کنند تا کاروان بهتری نسبت به المپیک 2016 ریو داشته باشیم.

 

16 رده ارتقا در سال 96

زمانی که آمدم، 9 هیات ورزشی استان سالیان متوالی با سرپرست اداره می‌شدند اما تاکنون توانسته ایم 23 مجمع انتخاباتی برگزار کنیم. هیات های پهلوانی و زورخانه‌ای، رزمی و هاکی باقی مانده اند که در آینده ای نزدیک برگزار می‌کنیم. بر اساس اعلام دفتر هماهنگی وزارت ورزش و جوانان رشد قابل توجهی داشته ایم؛ به این صورت که در سال 95 در جایگاه 29 کشور قرار داشتیم اما در سال 96 به رتبه سیزدهم رسیدیم. در بحث عملکرد که وزارت ورزش و جوانان پارامترهای اختصاصی و عمومی را سنجش می‌کند، استان کرمان بعد از استان کهگلویه و بویر احمد با 80 درصد پیشرفت رتبه دوم را به خود اختصاص داده است که اگر وسعت دو استان را در نظر بگیریم، این نشان دهنده کار بزرگی است. در بحث سند توسعه قرار شد معین های اقتصادی ورود و کمک کنند که اتفاقا برخی در زمینه توسعه زیرساخت ها وارد شدند. در فرودین ماه به اتفاق مهندس زرم حسینی (استاندار وقت کرمان) تصمیم به هدفمند شدن بودجه های ورزشی گرفتیم که پول توزیع شود. چشم انداز کوتاه در بحث سند توسعه ورزش قهرمانی به بازی های آسیایی و پارآسیایی مربوط میشد که خوشبختانه محقق شد اما در المپیک نیازمند مشارکت معین اقتصادی هستیم.

 

استقبال از ورزشکاران پارا آسیایی و حکایت "خطو"

برای حمایت از ورزشکاران سمت هر بنگاه اقتصادی که میرفتم موفق به دریافت هیچ کمکی نمی‌شدم. وصله های سیاسی به من چسبیده میشد که به حزب ها گرایش دارم؛ جالب اینکه به طرف هر حزبی هم که رفتیم کمکی نشد! حزب من ورزش و جوانان استان کرمان است. سال گذشته به عوامل سازنده برنامه "خطو" گفتم کلیپی درست کنند که سمت هر حزبی رفتم هیچ کمکی دریافت نکردم! اینکه "خطو" یک ورزشکار باشد که از طرف هیچ بنگاهی حمایت نشده اما بعد از دریافت مدال و در مراسم استقبال همه آنها را می بیند! سال 93 معاون فنی باشگاه مس بودم و در اولین بازی به اتفاق دکتر سیف الدینی به تنهایی در جایگاه ویژه نشستیم و من رو کردم به ایشان و گفتم اگر به پلی آف برسیم این جایگاه پر می‌شود و جا برای خودمان نمی‌ماند. رسیدیم به پلی آف و در بازی استقلال خوزستان، مدیرعامل در جایگاه خبرنگاران نشسته بود و من هم کلا ایستاده بودم. با این حال گفتیم اهمیتی ندارد و مهم این است که به نام استان تمام شود. خوشحالی برای همه است. منظور من اصلا فرد خاصی نیست اما همانطور که در شادی و موفقیت ورزشکاران سهیم هستیم، خواهش میکنم برای به موفقیت رساندن این ورزشکاران هم سهیم باشیم. بعد از ماه صفر یک جشن ویژه که پایه گذار آن اداره کل است برای ورزشکاران خواهیم گرفت. حتی پاداش به ورزشکاران را نیز اداره کل پرداخت خواهد کرد. مدال طلا 30 میلیون تومان پاداش می گیرد که سعی داریم آن را به 50 میلیون تومان برسانیم. برای مدال نقره نیز 20 میلیون در نظر گرفته بودیم که امیدواریم به 30 میلیون تومان برسد. برای داوران و مربیان هم تصمیم گیری خواهیم کرد، هرچند که پرداخت پاداش 10 میلیون تومانی بابت ورودشان به بازی های آسیایی بیشترین رقمی بوده که در کشور پرداخت شده است. بالاترین پاداش را به ورزشکاران داده ایم؛ به نحوی که برخی ورزشکاران در جاکارتا میگفتند دوره بعد می‌خواهیم با نام کرمان حضور پیدا کنیم. وی همچنین در واکنش به قول پاداش برخی مسئولان نیز گفت: انشاالله که موفق و مؤید باشند!

 

عدم پاسخگویی برخی هیات ها

هیات های ورزشی زیر نظر اداره کل نیستند و برخی متاسفانه اطلاعی در مورد آیین نامه ها ندارند. تا دیروز نقد میکردم اما زمانی که وارد اداره کل شدم دیدم به لحاظ ساختاری مشکلات زیادی دارد. چرا وزیر نمی تواند رییس یک فدراسیون را برکنار کند، مگر وزیر نیست؟! اگر چنین اتفاقی رخ دهد، دخالت دولت در ورزش محسوب می‌شود و فدراسیون بین المللی ورود می‌کند. من به عنوان مدیرکل نمی‌توانم روسای هیات ها را برکنار کنم، اما اگر کوچکترین اتفاقی رخ دهد من را فرا می‌خوانند و باید پاسخگو باشم. هیاتها NGO هستند و باید روی پای خود بایستند. زمان انتخابات هیاهو می‌کنند اما همین که رای می‌آورند دیگر خبری از رییس هیات نیست! ورزش چند بعدی است و فقط اداره کل نمیتواند انجام وظیفه کند.

 

معضل بازنشسته ها و دو شغله ها

طبق قانونی که به ما حکم شده، هر نهادی که از دولت بودجه دریافت می‌کند شامل قانون منع به کارگیری بازنشسته ها می‌شود. با این حال زمزمه هایی وجود دارد که روسای هیات های استانی و شهرستانی از این قانون مستثنی باشند و ما منتظر اعلام نهایی این خبر هستیم.

 

ورزشکاران کرمانی به حق خود نرسیدند

در اینچئون 8 نماینده داشتیم که سه نفر آنها عضو تیم فوتبال 7 نفره بودند که فوتبال 7 نفره از رشته ها در جاکارتا حذف شد ولی با این وجود 11 نماینده داشتیم که رشد دو برابری ورزشکاران پارا آسیایی کرمانی حاضر در بازی ها را نشان می‌دهد. در برخی موارد حق ورزشکاران ما ضایع شد و به عنوان مثال در دوچرخه سواری آقای رجبی در ماده دانهیل رکورد آسیا را داشت و او را نبردند اما دوچرخه سواری را به بازی ها اعزام کردند که رکورددار نبود و مدال نگرفت؛ یا خانم فاطمه امیربهزادی در رشته تیراندازی که او هم اعزام نشد و کسی هم در این رشته مدال نگرفت. این در خصوص ورزشکاران پارا آسیایی ما هم صدق میکند که انصاف در مورد آنها رعایت نشد.

 

حقوقی از وزارت ورزش دریافت نمی‌کنم

وزارت ورزش و جوانان به کسی که از خارج از گود وارد ورزش می‌شود حقوق نمیدهد؛ مثل بنده که در دانشگاه تدریس میکنم و نه حقوق ماهیانه از اداره کل دریافت میکنم و نه حق ماموریت، اما این را وظیفه میدانم. در هر صورت امیدوارم شاهد افزایش نیروهای انسانی اداره باشیم.

 

تامین مسکن و ایجاد شغل وظیفه اداره کل نیست!

استان کرمان در بازی های آسیایی دو نماینده در رشته دوچرخه سواری و دو نماینده در رشته هندبال داشت که سلامان بربط کاپیتان دوم این تیم بود. باید کاری کنیم که همین سهمیه ها را از دست ندهیم و رشد کنیم. روی صحبت ما با معین های اقتصادی است که کمک کنند تا برای تصاحب جایگاه و داشتن نماینده در رشته های المپیکی و پارالمپیکی گام برداریم؛ همه کمک می‌کنند اما هزینه کردهای صحیحی انجام  نمی‌شود. در سال 96 اغلب هزینه ها در حوزه جوانان انجام شده تا ورزش؛ در هفته جوان دوم شدیم و حتی وزیر ورزش برای ما تقدیر نامه ارسال کردند  اما تمام دستگاه ها در قبال جوانان مسئولیت دارند. کار اداره کل این نیست که به دنبال مسکن یا شغل جوانان باشد. سمن ها مطالعاتی روی این موضوع انجام می‌دهند که دستگاه ها باید روی آن کار کنند.

 

دلیل برگزار نشدن مجمع انتخاباتی هیات ورزش‌های رزمی

ما اعلام کردیم قبل از اینکه دوره چهار ساله رییس یک هیات به اتمام برسد، برای انتخابات جدید فراخوان داده شود و نام نویسی از نامزدها صورت گیرد که برای هیات ورزش های رزمی چنین اتفاقی رخ داد. با این حال برخی به لیست مجمع اعتراض داشتند و این موضوع به استانداری هم کشیده شد که ما تغییراتی در لیست اعمال کردیم. استانداری اعلام کرد که مجمع به تعویق بیفتد در صورتی که این کار به نظر من غیرقانونی بود اما به احترام استانداری این کار را کردیم. قبل از اینکه مجمع برگزار شود، دبیر فدراسیون و نماینده وزارت گفتند به کرمان می آیند تا مشکل بررسی شود اما از سوی مخالفان و موافقان شیطنت شد. من به عنوان مسئول برگزاری و نایب رییس مجمع چون استانداری دیکته کرده بود، مجمع را برگزار نکردم و تنها در صورتی که استانداری دستور می‌داد، مجمع همان روز برگزار می‌شد. معترضان را به جلسه ای دعوت کردیم که بیایند و مشکلات و نقطه نظرات خود را اعلام کنند تا مشکل رفع شود. در جلسه که حلوا خیرات نمی کنند؛ متاسفانه در جلسات همدلی وجود دارد اما بیرون از جلسه خبرهای دیگری است و این ضعف ما در کرمان است. کسانی که بیرون از جلسه بودند فضا را متشنج کردند و کاری کردند که مسیر خراب شد. فدراسیون بدون مشورت با ما چند نفر از نامزدها را محروم کرد که من به فدراسیون رفتم و گفتم استانداری درخواست تعویق مجمع را داشته؛ همانطور که برای هیات باستانی و هیات هاکی چند بار به فدراسیون های مربوط رفتم تا مشکلات رفع شود. فدراسیون هم موضوع را بیش از اندازه بزرگ کرده. حالا با درخواست ما آقای مرادی به عنوان سرپرست هیات رزمی انتخاب شده اند و امروز هم تاریخ برگزاری مجمع را تعیین می کنیم. در این بازه نیز اگر کسی شکایت داشته باشد از طریق مراجع ذی صلاح پیگیری کند تا قضیه حل شود.

نظرات

نظر دهید