ضرب الاجل لیگ برتر؟ مس ترسیم فراتری دارد

بررسی اهداف احتمالی شرکت مس از چینش جدید

ضرب الاجل لیگ برتر؟ مس ترسیم فراتری دارد

37 روز بلاتکلیفی مدیریتی و دلهره بابت از دست رفتن زمان با ارزش در پیش فصل به گونه‌ای به پایان رسید که حالا بشقاب مدیریتی باشگاه مس برای تصمیم گیری‌ها لذیذ به نظر می‌رسد که ارزش صبر کردن همراه با غر زدن را داشت.

به گزارش کرمان ساکر، کمتر باشگاهی در سال‌های اخیر به اندازه مس کرمان مدیرسوزی و یا مدیر ستیزی داشته و هرکسی که بخواهد از دلایل سلب موفقیت از مس صحبت کند، بی درنگ نقش بی ثباتی مدیریت و سیاست‌های برخی مدیران را در ردیف اول محاکمه قرار می‌دهد و این موضوعی است که حتی در خارج از کرمان هم آن را تایید می‌کنند. داستان باشگاه مس و مدیران به حدی مفصل و البته ناامید کننده بوده که نیاز به کنکاش بیشتری دارد اما بی نظمی در اطراف اتاق مدیریتی و رفت و آمدهای سال گذشته عجیب‌ترین دوران مدیریت در تاریخ باشگاه مس را شکل داد که طبیعتا در چنین شرایطی شخصیت مس زیر سوال رفت و متاسفانه کنترل شرایط از دست شرکت مس هم خارج شد تا جایی که وجود باشگاه مس در معرض تهدید و فروپاشی قرار گرفت. شاید از شانس خوب ورزش مس بود که درست سر بزنگاه، اردشیر سعد محمدی به شرکت مس بازگشت تا علاوه بر امیدواری فلز مس برای افزایش تولید و فروش بیشتر به دنیا، پرچم باشگاه‌های مس هم از آن حالت افسرده قبلی به یکباره امیدوار شوند که از نگاه مثبت مدیر جدید به ورزش سود ببرند و به همین دلیل هم بود که در شروع بازگشت سعدمحمدی فشارهای همه جانبه‌ای به سوی شرکت مس روانه شد و هر کسی که سابقه امضا در بخشی از مدیریت ورزش را داشت، خود را در حد گزینه اصلی معرفی کرد! اینجا دقیقا آغاز چالش سعدمحمدی در آغاز بازگشتش بود که اگر شرکت مس در مقابل فشارها مقاومت به خرج نمی‌داد، هیچ بعید نبود انتخاب جدید به میانه راه نرسد و دوباره همان قصه پر درد و رنج مدیریتی باشگاه مس که مطمئنا تصورات ابتدایی را در مورد سعدمحمدی خدشه دار می‌کرد.

در یک ماه اخیر حجم گمانه زنی و فشار برای انتخاب مدیرعامل جدید باشگاه مس به حد انفجار رسید اما مشخص بود که شرکت مس با خواندن کتاب اتفاقات فصل گذشته اصلا نمی‌خواهد صرفا انتخابی برای رفع تکلیف انجام دهد که عاقبت خوبی نداشته باشد. حقیقت این است که معرفی نشدن مدیرعامل جدید باشگاه مس کرمان خسته کننده شد اما سرانجام شرکت مس روز گذشته از ترکیب جدید هیات مدیره رونمایی کرد تا رسما به گمانه زنی و بی تابی‌ها پایان دهد. ترکیبی با حضور علی کفاشیان، محمود محمودی نیا، ایرج کهندل و حضور محمدرضا کافی در کنار این افراد که به نظر می‌رسد شرکت مس سعی کرده تمامی شرایط را در نظر بگیرد. جدید الورودها به شاکله مدیریتی باشگاه مس در کنار باقی ماندن ایرج کهندل را بررسی می‌کنیم تا بهتر به اهداف شرکت مس بعد از تعلل یک ماهه از رسیدن به این چینش برسیم.

علی کفاشیان؛ مس در فدراسیون لبخند می‌زند

بمب خبری در باشگاه مس کرمان انتخاب علی کفاشیان به عنوان رییس هیات مدیره است که حالا انتظارات را برای انفجارهای بعدی به خصوص در نقل و انتقالات و البته در طول فصل بالا برده است. کفاشیان 9 سال ریاست فدراسیون فوتبال و 2 سال نایب رییسی این فدراسیون را به عهده داشت؛ دبیر کلی کمیته ملی المپیک و همچنین سابقه نایب رییسی در AFC از ورود کفاشیان به شرکت مس یک بمب خبری ساخته و از این پس کرمانی‌ها در انتظار عواید حضور او در ترکیب هیات مدیره هستند. در این سال‌ها فوتبال کرمان آنطور که باید در زمان‌های حساس نتوانسته از ارتباط با فدراسیون پوئن مثبت بگیرد و تجربه کفاشیان در کنار ارتباط او با تمام ارکان فدراسیون از مهمترین دلایل مذاکره سعدمحمدی با رییس سابق فدراسیون فوتبال بوده است. خیلی بعید است یک پروژه کوچک کفاشیان را به حضور در رأس هیات مدیره باشگاه مس متقاعد کرده باشد و علاقه سعد محمدی به فوتبال نیز در انتخاب کفاشیان بی تاثیر نبوده است. کفاشیان همچنین با توجه به اینکه فوق لیسانس تجارت بین الملل خود را از دانشگاه ماستریخت هلند دریافت کرده، می‌تواند در این خصوص به شرکت مس و هم به باشگاه مس در راه درآمدزایی و توجه کمتر به جیب شرکت کمک کند.

محمود محمودی نیا؛ نفر اول روی تخته سفید

بعد از یک ماه فشار و رایزنی سرانجام مدیرعامل باشگاه مس از رفسنجان آمد. محمود محمودی نیا؛ انتخابی که اگر کسی بخواهد از آن خرده بگیرد می‌تواند به مدیرعاملی سال گذشته او در رفسنجان اشاره کند که باعث شد محمودی نیا با "حیا کن رها کن" در شهر خودش روبرو شود و در نهایت بعد از بازگشت با دستان خالی از شرکت مس و دست رد توحیدی بابت تزریق پول به باشگاه مس رفسنجان از سمت خود استعفا داد. اما محمودی نیا به حدی در ورزش کرمان سابقه دارد که نمی‌توان منکر تجربه او شد و حالا شاید در مهمترین دوران مدیریتی خود قرار گرفته و باید تمام تجربه‌های خود را به کار گیرد. علاوه بر مدیرعاملی باشگاه مس رفسنجان، محمودی نیا مدیر کل ورزش و جوانان استان هم بوده که داستان کشکمش با استاندار وقت با وجود رضایت نسبی ورزشکاران کرمانی باعث جدایی‌اش از ساختمان شیشه‌ای ورزش استان شد. عضویت در هیات مدیره باشگاه کرمان هم در سابقه محمودی نیا به چشم می‌خورد اما آنچه که اهمیت بیشتری دارد، درک بالای او از فوتبال به دلیل هدایت تیم فوتبال مس رفسنجان و همچنین حضور به عنوان مدرس کلاس‌های مربیگری است که فوتبال برای شرکت مس در شرایط فعلی جایگاه ویژه‌ای دارد. سه هفته قبل مجمعی عجیب تحت عنوان معرفی سه گزینه نهایی به شرکت مس با حضور اکثر چهره‌های ورزشی در تالار پالیز برگزار شد که نام محمودی نیا در صدر رأی گیری از ورزشی‌ها قرار گرفت و شرکت مس هم ظاهرا به همین انتخاب در کنار سوابق دیگر محمودی نیا توجه کرده است.

ایرج کهندل؛ پیشکسوت همچنان در باشگاه مس

تنها کسی که از جمع نفرات قبلی و از جمع مدیران پر شمار فصل گذشته در باشگاه مس باقی ماند، ایرج کهندل است که البته دلیل شرکت مس برای ادامه حضور کهندل تنها به ارتباط نزدیک او با یکی از نماینده‌های مجلس و در واقع فرار از تیغ این نماینده مربوط نمی‌شود. کهندل آشنایی کاملی با فضای فوتبال کرمان دارد و تجربه گرانبهای او باعث شده شرکت مس همچنان تمایل به ادامه حضور مرد کهنه کار فوتبال کرمان داشته باشد.

محمدرضا کافی؛ انتقال ایده‌های قهرمانی آسیا به کرمان

سال گذشته درست در همین روزها مس با محمدرضا کافی در تدارک برای فصلی جدید بود و البته او تنها در کرمان مدیرعامل نبود و تدارک برای مس سونگون هم در آستانه لیگ قهرمانان آسیا اهمیت داشت؛ شاید اهمیتی به مراتب بالاتر از مس کرمان و این برای شرکت مس و برخی در کرمان که از حضور کمرنگ کافی و پروازی بودن او راضی نبودند، زمینه ساز یک جدایی و شاید قربانی شدن بود. در حالی که شرکت مس باید تکلیف حضور قانونی کافی در کرمان یا تبریز را مشخص می‌کرد، این مدیرعامل جوان بعد از مدت‌ها به کرمان بازگشت اما متوجه شد باید چمدان‌های خود را ببندد و دیگر برنگردد! تمرکز محمدرضا کافی به مس سونگون معطوف شد و در نهایت قهرمانی در آسیا هم باعث نشد او مرد مورد علاقه شرکت مس لقب بگیرد و بعد از این قهرمانی، کافی از دیگر پست مدیرعاملی خود کنار رفت. با این حال کافی مدیری از جنس شرکت مس است و سعدمحمدی از رزومه او استقبال کرده است تا بدین شکل کافی با گذشت یک سال به باشگاه مس برگردد و نقشی مهم در قسمت فنی این باشگاه داشته باشد. این مدیر خوشتیپ از این پس می‌تواند پروازی باشد و کسی از این بابت به او ایراد نگیرد اما آنچه که مهم است، استفاده از ایده‌های مدیرعامل خوش سابقه است که شرکت مس قصد دارد فردی از جنس مس را هم در تصمیم گیری‌ها دخیل کند.

برآیند چینش جدید باشگاه مس چیزی ورای صعود ضربتی به لیگ برتر است. کسی از آینده خبر ندارد و نمی‌دانیم آیا این ترکیب حتی تا چند ماه حفظ خواهد شد یا خیر اما در صورت تداوم حضور این افراد، برنامه ریزی برای بازگرداندن مس به جایگاه فوق جذاب گذشته آغاز شده است. اینکه جلسات در تهران برگزار شوند یا کرمان و تصمیم گیری‌ها در چه نقطه‌ای برای مس انجام گیرند اهمیتی ندارد، بلکه در این شرایط خروجی تصمیم گیری‌ها برای بازگرداندن مس حیاتی است و البته شرکت مس و وجود باشگاه مس عاجزانه طلب اتحاد دارد و بس.

میلاد بحرینی

نظرات

نظر دهید

دسته بندی

پربازدید ترین ها