گزارش ویژه؛ گل گهر چگونه به لیگ برتر رسید؟

یک صعود، ورای تاکتیک و محاسبه

گزارش ویژه؛ گل گهر چگونه به لیگ برتر رسید؟

در فاصله 5 روز دو اتفاق بزرگ در سیرجان رخ داد که فوتبال، بخش مهمی از تاریخ این شهر را نوشت. فوتبال این روزها کلید واژه صحبتهای رد و بدل شده بین مردم سیرجان است و بی شک این تب در ماه های آینده در این شهر کوچک بالاتر هم خواهد رفت.

به گزارش کرمان ساکر، بدیهی است که یک موفقیت بزرگ، به قول معروف یک شبه به دست نمی‌آید و قبل از آن باید اهداف کوچک‌تری حاصل شده باشد تا هدف بزرگتر به دسترسی نزدیک شود. یک هدف که همراه با سماجت و انگیزه باشد و تعبیر فوتبالی آن را می‌توان برای گل گهر داشت. روز سه شنبه بود که سرانجام برنامه‌ای که گل گهر مشخصا برای آن تلاش می‌کرد، به نتیجه ختم شد و موفقیت در صعود به لیگ برتر حاصل تفکری است که از سال‌ها قبل در ذهن مدیران گل گهر خودنمایی می‌کرد و گل گهر حالا در آینه یک شخصیت متفاوت از خودِ گذشته‌اش می‌بیند. اما آنچه که مهم است، مسائل فنی و محاسبات تاکتیکی در یک طرف این صعود تاثیرگذار بوده و چنین موفقیتی عوامل بیشتری را در تسخیر خود در آورده است.

 

تیمی که دست نخورده ماند

از نظر فنی شاید مهمترین دلیل انسجام گل گهر در فصلی که گذشت، حفظ شاکله اصلی از دو فصل قبل بود و در طرف دیگر، بازیکنانی مثل پیمان رنجبری به سیرجان رفتند که نقش تعیین کننده‌ای در طول فصل در ترکیب گل گهر داشتند. وینکو بگوویچ در سومین فصل حضور خود در گل گهر تیمی را هدایت کرد که با ناچیزترین تغییر در تمامی خطوط از همان ابتدای فصل منظم بازی می‌کرد و تداوم بالانشینی گل گهر باعث شد بازیکنان این تیم ذهنیت صعود را تمرین و مرور کنند. گل گهر البته در دو مقطع با ضعف شدید روحی و روانی ناشی از پیروز نشدن روبرو شد اما مدعیان به حدی به این تیم لطف داشتند که کار وینکو با وجود رسیدن به مو، پاره نشد.

سیاست سکوت و قاطع‌ترین پاسخ به شایعات

گل گهر بارها دچار حواشی داخلی شد و در تمام موارد نه مدیران باشگاه در خصوص مسائل به وجود آمده صحبت کردند و نه طرف اصلی حاشیه. یک بار حمزه مظفری کاپیتان با سابقه گل گهر با انتشار استوری‌های یکی پس از دیگری کدهایی از تنش داخلی در گل گهر را به رسانه‌ها داد اما پیگیری رسانه‌ها از مظفری بی پاسخ ماند. هرچند که بعدها مشخص شد منظور او در استوری‌ها وینکو بگوویچ بوده است که باشگاه این اختلاف را حل کرد. دو حاشیه دیگر هم به غیبت یکه بعد از درگیری با هواداران سیرجانی و کنار گذاشتن رضا پورفتح آبادی بعد از شکست سنگین مقابل مس رفسنجان برمی‌گردد که رسانه‌ها نتوانستند دلیل آن‌ها را از زبان مدیران گل گهر به خصوص محمد جواهری بشنوند و سپس بنویسند. جواهری تنها یک بار در مقابل موضوع خداحافظی‌اش از بازیکنان گل گهر در رختکن بعد از تساوی مقابل فجر واکنش هوشمندانه‌ای نشان داد تا خودش و در واقع تیم را از شایعات روز افزون نجات دهد اما در سایر موارد که شاید یک اظهار کوچک باعث دامن زدن به حواشی و ایجاد شایعه‌ای دیگر می‌شد، باشگاه گل گهر سیاستی بر خلاف میل رسانه‌ها داشت. فراموش نکنید که نادر دستنشان در مس کرمان با صحبت‌های غیرفنی و حاشیه ساز در کنفرانس‌های خبری تا چه اندازه شایعات و حواشی پیرامون تیمش را بیشتر می‌کرد اما سیرجانی‌ها سیاست بهتری را در پیش گرفتند.

چهره تاثیرگذار را بشناسید؛ مدیرِ شرکتِ فوتبالدوست

بیراه نیست اگر تفاوتِ از زمین تا آسمان بین صعود گل گهر به لیگ برتر و ماندگاری مس کرمان در لیگ یک را در نگاه مدیران ارشد جستجو کنیم. ناصر تقی زاده مدیرعامل شرکت گل گهر محبوب‌ترین چهره بین اعضای گل گهر است که نه تنها حمایتش را از گل گهر قطع نکرد، بلکه تمام قد در مقابل مخالفان صعود این تیم ایستادگی کرد تا نقش مهمی در این موفقیت تاریخی داشته باشد. نقشی که اردشیر سعدمحمدی مدیر سابق شرکت مس برای حال و روز نسبتا خوش مس کرمان ایفا کرد. مدیران ارشد فوتبالی و یا حداقل ورزش دوست می‌توانند نگاه خود را به موفقیت گره بزنند و در واقع حیات یک تیم را تضمین کنند. شرکت مس چندان به صعود برند ورزشی خود رغبت نداشت اما گل گهر به زعم مدیران باشگاه یک مرد و یک شیر پشت سر خود می‌دید که نشست‌های صمیمانه‌ای با اعضای تیم برگزار کرد و حتی نزدیکان به تقی زاده می‌گویند او گاهی نتایج تیم را به صورت لحظه‌ای دنبال می‌کرد تا توجه فوق العاده او در نهایت به سرانجام زیبایی برسد که مطمئنا تقی زاده تا سال‌ها از آن لذت خواهد برد و البته دوست دارد شاهد خودنمایی گل گهر در لیگ برتر هم باشد.

بدون نگرانی با بودجه نجومی در لیگ یک

گل گهر در ابتدای فصل نسبت به مس کرمان و مس رفسنجان در نقل و انتقالات بیشتر هزینه کرد اما هزینه‌های این تیم فقط مربوط به جذب بازیکن نشد؛ شاگردان وینکو همواره پُر امکانات‌ترین و بی دغدغه‌ترین تیم لیگ یک بودند که پرداخت قرارداد و پاداش به آن‌ها زیاد اینور یا آنور نشد! برخی از صرف هزینه‌ای بالاتر از 35 میلیارد برای گل گهر صحبت می‌کنند که حتی در صورتی که رقم واقعی نزدیک به 30 میلیارد باشد، می‌توان گفت گل گهر با بودجه نجومی در لیگ یک به لیگ برتر رسید که البته باز هم باید نگاه شرکت گل گهر را تاثیرگذار دانست. برخی بازیکنان گل گهر در صحبت‌های خصوصی به این نکته اشاره می‌کردند که پرداختی منظم و چشمگیرتر نسبت به دیگر تیم‌ها سبب تمدید و ثبت قراردادشان شده است.

جادوی تمام نشدنی رقیبان به سود گل گهر

فوتبال فقط تاکتیک، فلسفه، پول، اتحاد و بسیاری دیگر از عناصر مادی نیست و باید کمی شانس را هم برای خود بخرید. برخی به سراغ جادوگران می‌روند و دروازه‌بان استخدام می‌کنند و گلاب به روی شما، لیوان ادرار روی خط دروازه خالی می‌کنند تا شاید این شانس با پرداخت هزینه‌های قابل توجه به جادوگران یا به قول خودشان انسان‌های ماورایی نصیبشان شود اما این چاره کار نبوده است و بهتر است از وینکو و گل گهر سوال کنید که چگونه 7 بازی به دور از سه امتیاز برایشان سپری شد اما آغوش صدر فقط برای آن‌ها باز بود و این یک رمز و راز عاطفی بین گل گهر و صدر جدول بود که همه را حیرت زده کرد. حتی زمانی که گل گهر در آخرین بازی سال 97 مقابل سرخپوشان در آستانه سقوط از صدر قرار داشت، اما 2 گل در 4 دقیقه وقت تلف شده به گل گهر هدیه شد تا طلایی‌ترین مقطع برای وینکو و تیمش همین 7 بازی بدون پیروزی باشد، نه این روزهای آخری که گل گهر پیروز می‌شد. انگار که گل گهر رقیبانش را جادو کرده بود.

خوش پرستیژی در چشم کرمانی‌ها!

مسئله‌ای که به نظر می‌رسد سیرجان خیلی روی تقویتش تمرکز کرده، کاشت احترام و سپس برداشت احترام است. وقتی به ورزشگاه باهنر کرمان وارد می‌شوید، روح، ذوق و در نهایت انرژی مثبت که باعث شود شما هم با حرارت و با تفکر مثبت به مس انرژی بدهید، نیست که نیست! اما این قصه پر اهمیت در سیرجان متفاوت است و اگر بحث را به شکمو بدون ربط ندهیم، از همان آب معدنی، کیک و سینی‌های میوه که میهمانان بتوانند در بین دو نیمه بازی آرمان گهر و پرسپولیس گناوه در سالنی مجزا با یکدیگر گپ کوتاهی بزنند، می‌شد دریافت که حفظ و بالا بردن پرستیژ کار برای سیرجانی‌ها اهمیت دارد. نباید از برخورد احترام آمیز و رضایت بخش مسئولان برگزار کننده سیرجانی و البته ماموران انتظامی که نمی‌خواهند کوچکترین تکدری برای کسی به وجود بیاید، به راحتی عبور کرد. سیرجان در لیگ برتر قطعا راهکارهای بیشتری را برای متفاوت شدن امتحان خواهد کرد.

اما نکته منفی؛ رسانه‌های سیرجان هم لیگ برتری شوند

فعالیت رسانه‌های سیرجانی در حوزه فوتبال و گل گهر تنها نباید به عکس و فیلم و ثبت لحظات بعد از شادی معطوف شود و رسانه‌های مرکز استان و حتی پایتخت در خصوص دریافت گزارش و اخبار و حتی مصاحبه‌ها با مشکلاتی روبرو بودند که نمی‌دانستند دقیقا از کدام مرجع یا کانال خبری باید به نیازهای خود دست پیدا کنند اما امیدوار به تغییر نگرش و جنب و جوش خبرنگاران سیرجانی برای آینده هستند. وقتی از لیگ برتر صحبت می‌شود، پس باید به همان اندازه ایده و نو گرایی داشت که البته روابط عمومی گل گهر باید در این خصوص پیش قدم شود تا پل ارتباطی با رسانه‌هایی که از این پس ناگزیر دور از ماجرا و فاز جدید لیگ برتری استان کرمان هستند، تقویت شود.

میلاد بحرینی

نظرات

نظر دهید

دسته بندی

پربازدید ترین ها