پروژه تخریب ورزش مس را جدی بگیریم!

فشار سنگین روی دوش مدیران ناراضی

پروژه تخریب ورزش مس را جدی بگیریم!

بار دیگر نگاه شرکت مس به ورزش برای باشگاه‌ها دردسرساز شده و برخی در کرمان معتقدند این رفتار، آغاز یک سناریوی خطرناک است.

به گزارش کرمان ساکر، استعفای محمد کهندل از مدیرعاملی باشگاه مس کرمان خبر تلخی برای ورزشی‌های کرمان بود. در حالی که تجربه موفقیت آمیزی از حضور او به عنوان مدیرعامل باشگاه مس کرمان در فصل گذشته حاصل شد اما چند تصمیم شرکت مس که باشگاه‌ها را بابت انتخاب‌هایشان و هزینه‌هایشان محدود می‌کرد، باعث شد کهندل شرایط را برای ادامه کار مساعد نبیند و از سمت خود کنار برود.

محمد کهندل با بودجه 150 میلیاردی، عملا نتوانست نفرات شاخصی را با فرزاد حسینخانی در بازار جذب کند. آینده‌‌ی نامعلومی که پیش روی باشگاه‌های مس قرار گرفته و آن‌ها را به صرفه جویی وادار کرده، باعث شد کهندل و حسینخانی ریسک عقد قرارداد با نفرات شاخص را از ذهن خود دور کنند و به شاکله‌ای بومی و با انگیزه اعتماد کنند که البته این اعتماد به نفرات جوان نیز ریسک دیگری است که باشگاه مس مجبور شد این یک مورد را بپذیرد.

نارضایتی مدیران باشگاه‌ها البته فقط معطوف به کرمان نیست؛ بلکه مجید زین الدینی مدیرعامل باشگاه مس رفسنجان و عباس قشمی مدیرعامل مس شهربابک نیز از تصمیمات شرکت مس و محدود کردن باشگاه‌ها راضی نیستند و در سونگون نیز به تازگی محمدرضا کافی بعد از کسب افتخارات متعدد همراه با تیم فوتسال، جای خود را به رسول خطیبی داده که تجربه مدیریتی خاصی ندارد!

در رفسنجان، زین الدینی از معاونت مالی مجمتع مس سرچشمه برکنار شده و در حالی که او هشدارهای شرکت مس مبنی بر انتخاب معاونت مالی مجتمع یا مدیریت باشگاه مس را جدی نگرفته بود، شرکت مس وارد عمل شد و وی را از معاونت مالی مس سرچشمه کنار گذاشت تا سمت مدیرعاملی باشگاه مس رفسنجان، تبدیل به انتخابی تحمیلی برای زین الدینی شود.

زین الدینی هرچند در مصاحبه جدید خود که در کانال تلگرامی مس رفسنجان منتشر شده، تاکید کرده که این باشگاه بر اساس بودجه تعیین شده حرکت می‌کند و خود را مکلف به رعایت این موضوع می‌داند اما خودش هم می‌داند که قراردادهای بازیکنان تیم فوتبال مس رفسنجان اختلاف زیادی با بودجه‌ی 163 میلیاردی دارد که از سوی شرکت مس برای مس رفسنجان تعیین شده است. این در حالی است که زین الدینی تا فصل گذشته، منابع مالی بیشتری را اضافه بر بودجه از مجتمع مس سرچشمه به سوی مسی‌ها تزریق می‌کرد اما برکناری اخیر او از معاونت مالی مس سرچشمه، کار مسی‌ها را برای تامین منابع مالی با دشوارهای زیادی روبرو خواهد ساخت و هیچ بعید نیست ربیعی و تیمش در ادامه فصل با مشکلات مالی روبرو شوند و نتوانند آنطور که برنامه ریزی کرده‌اند، امتیازات لازم را جمع کنند.

در شهربابک نیز قشمی مدت‌ها پیش در اعتراض به بودجه پایین و 39 میلیاردی باشگاه مس شهربابک به صورت غیررسمی از سمت خود کنار رفت اما در سکوت به فعالیت خود در باشگاه بازگشت تا اینطور به نظر برسد که وی نتوانسته با قهر یا استعفای خود، اهرم فشاری را روی شرکت مس بگذارد و بی صدا به کار خود بازگشته است.

در کنار بودجه‌های پایینی که برای باشگاه‌های مس در مقایسه با دیگر باشگاه‌های صنعتی در نظر گرفته شده، تصمیمات اخیر شرکت مس مبنی بر منع بکارگیری افراد دوشغله و همچنین اصرار برای ورود برخی افراد به ترکیب مدیریتی باشگاه‌ها باعث شده مدیران در انتخاب‌های خود برای تیم‌ها نیز با محدودیت روبرو شوند و هیچ آرامشی را در مدیریت خود پیدا نکنند.

شرکت مس که باید نقش حمایتی از باشگاه‌های زیر مجموعه خود را داشته باشد، اکنون رفتاری را در پیش گرفته که مشابه آن را در سال‌های 1388، 1391 و 1395 پیرامون باشگاه مس کرمان به یاد داریم که هیچ قصد و علاقه‌ای از سوی شرکت مس برای حمایت از ورزش وجود نداشت و طبیعی هم بود که نتایج باشگاه مس نیز بی حاصل باشد. حالا نگرانی بابت تشابه رفتاری از گذشته باید به هشدار جدی برای آینده تبدیل شود که ممکن است سناریویی علیه ورزش مس جریان گرفته باشد که «بی پولی» به تخریب آن سرعت بدهد.

شرکت مس از وابستگی شدید باشگاه‌های مس به پول این شرکت آگاه است و در کنار تصمیماتی که اخیرا برای باشگاه‌ها گرفته و محدودیت‌هایی را برای آن‌ها ایجاد کرده، عدم واریز مبلغ قابل توجه باعث شده دو باشگاه مس رفسنجان و مس کرمان در شروع لیگ و در اتفاقی که کمتر پیش آمده، نتوانند 30 درصد اولیه قرارداد اعضای تیم‌های فوتبال را به حسابشان واریز کنند و این خود می‌تواند زمینه ساز کاهش انگیزه و روحیه بازیکنانی شود که با ذهنیت دیگری با «مس» قرارداد امضا کردند اما اکنون فضایی را بر خلاف ذهنیت خود تجربه می‌کنند.

نظرات

نظر دهید

دسته بندی

پربازدید ترین ها