بررسی وضعیت گل‌گهر برای بقا در لیگ برتر

با 8 امتیاز نفس راحتی بکش؛

بررسی وضعیت گل‌گهر برای بقا در لیگ برتر

در هفته‌های حساس لیگ برتر، نتایج خودِ گل گهر است که مشخص می‌کند آیا تیم تازه وارد لیگ برتر به حضورش ادامه می‌دهد یا خداحافظی غم انگیزی با سطح اول و جذاب فوتبال ایران خواهد داشت.

به گزارش کرمان ساکر، 5 بازی به پایان لیگ برتر در فصل کاری 98-99 باقی مانده و این لیگ فرسایشی و طولانی مدت اگر اتفاق خاصی رخ ندهد، کمتر از یک ماه دیگر تمام می‌شود و ورق دیگری برای فصل آینده می‌خورد. برای قهرمانی پرسپولیس هیچ تردیدی وجود ندارد و از همان قبل از شروع مجدد بازی‌ها نیز اکثر موافقان تعطیلی لیگ، موافق پوکر پرسپولیس هم بودند. اما برای مشخص شدن تیم‌های آسیایی و همچنین بیرون مانده‌ها از لیگ بیستم باید همچنان شاهد رقابت جذابی در منطقه کورس سهمیه و انتهای جدول باشیم.

نکته جالب در جدول لیگ برتر این است که نیمی از جدول هنوز شانس کسب سهمیه آسیایی دارند و نیمی دیگر نیز خطر کم یا بیش سقوط به لیگ یک را احساس می‌کنند که با گذشت هفته‌های آتی، از تعداد تیم‌های حاضر در دو نیمه جدول کاسته می‌شود و بسیاری از تیم‌ها صرفا میانه جدولی خواهند بود. هرچند که وضعیت برخی تیم‌ها در حال حاضر میانه جدولی جلوه می‌کند.

در حالی که رقابت برای سهمیه آسیایی بین چند تیمِ ناامید از قهرمانی داغ و حساس خواهد بود، در انتهای جدول نیز چند تیم برای بقا تلاش می‌کنند که حضور تک تیم استان کرمان در جمع تیم‌های فانوس به دست موجب نگرانی استان هشت شده است. گل گهری که نهایت تلاشش را برای بقا در لیگ برتر انجام داده اما با تصمیمات عجیب و متعدد وضعیت بسیار خطرناکی در جدول دارد و در منطقه قرمز است. گل گهر در اولین فصل حضورش در لیگ برتر، دو و نیم دفعه سرمربی تغییر داده اما تمام نگاهش به موفقیت در بازی‌های باقی مانده است تا حسرت بزرگی را به جا نگذارد؛ خصوصا که کرمان در لیگ یک هم وضعیت فوق العاده‌ای دارد و می‌تواند در لیگ بیستم شاهد شگفت انگیزترین دوران تاریخ فوتبالش باشد و در این شرایط بقای گل گهر باید در 5 هفته آتی از سوی همه عوامل تیم تبدیل به بیشترین دغدغه ممکن شود. به بررسی وضعیت گل گهر برای بقا در لیگ می‌پردازیم که در ادامه می‌خوانید.

ماموریت دشوار؛ خانه و خارج از خانه ندارد

گل گهر در 5 بازی باقی مانده دو بازی در خانه و سه بازی در خارج از خانه انجام می‌دهد. تیم جلالی از فولاد و پرسپولیس در سیرجان میزبانی می‌کند و مصاف‌های مهمتری نیز در خارج از خانه مقابل ماشین سازی، نفت مسجدسلیمان و ذوب آهن انجام می‌دهد. هر 5 بازی با توجه به وضعیتی که گل گهر دارد، بسیار سرنوشت ساز هستند اما گل گهر در خارج از خانه بازی‌های به مراتب مهمتری دارد و مصاف مقابل ماشین سازی و ذوب آهن به عنوان دو رقیب و امتیاز گرفتن از این تیم‌ها ضروری است. ماموریت دیگر گل گهر نیز مصاف مقابل فولاد و پرسپولیس در سیرجان است که فولاد و نکونام برای کسب سهمیه به سه امتیاز در سیرجان فکر می‌کنند و پرسپولیس هم که تا آن روز قهرمانی‌اش مسجل می‌شود، مطمئنا دوست ندارد روی جامش خش بیفتد و در هر شرایطی مصاف مقابل تیم قهرمان دشواری‌های خاص خود را دارد. آخرین بازی فصل گل گهر مقابل ذوب آهن است که باید دید سرنوشت سیرجانی‌ها قبل از بازی در اصفهان به چه شکلی رقم خواهد خورد.

سابقه بی رحمی قعر جدول در لیگ برتر چه می‌گوید؟

گل گهرِ بی تجربه برای اینکه بداند در لیگ برتر حدودا به چند امتیاز نیاز دارد، کافی است فصل‌های گذشته و سرنوشت نهایی تیم‌ها در جدول را مرور کند. در سال‌های گذشته از بازی‌های لیگ برترِ 16 تیمی، معمولا تیم‌هایی که کمتر از 30 امتیاز اندوخته کردند، در هفته‌های پایانی متحمل استرس شدید سقوط بودند و و حتی برخی‌ها با این جمع امتیازات به لیگ یک سقوط کردند. در 5 فصل گذشته لیگ برتر، تکلیف تیم‌های سقوط کننده بدین صورت مشخص شد:

در فصل 93-94 دو تیم نفت مسجدسلیمان با 22 و پیکان با 26 امتیاز به صورت مستقیم به لیگ یک سقوط کردند و استقلال خوزستان نیز با 27 امتیاز راهی پلی آف شد که با شکست دادن مس کرمان در دو بازی رفت و برگشت در لیگ برتر باقی ماند. در فصل 94-95 تیم‌های استقلال اهواز با 13، راه آهن با 25 و ملوان با 27 امتیاز سقوط کردند که در این بین ملوان با تفاضل گل کمتر نسبت به سیاه جامگان با لیگ برتر خداحافظی تلخی داشت اما فولاد که 35 امتیاز کسب کرده بود، با خیالی راحت در لیگ ماندنی شد. در فصل 95-96 که سهمیه سقوط به لیگ یک از سه به دو تیم کاهش پیدا کرد، تیم‌های ماشین سازی با 16 و صبا با 28 امتیاز به لیگ یک سقوط کردند و سیاه جامگان و سایپا با کسب 30 و 32 امتیاز در لیگ برتر به حضورشان ادامه دادند. در فصل 96-97 تیم‌های سیاه جامگان با 15 و نفت تهران با 24 امتیاز به لیگ یک سقوط کردند تا بعدا به کلی اثرشان در فوتبال ایران از بین برود اما تیم‌های سپاهان و سپیدرود با 29 و 30 امتیاز در لیگ برتر ماندنی شدند. در فصل 97-98 نیز دو تیم استقلال خوزستان با 12 و سپیدرود رشت با 20 امتیاز راهی برای بقا در لیگ پیدا نکردند  و تیم‌های نفت مسجدسلیمان با 22 و ماشین سازی با 29 امتیاز در لیگ برتر ماندنی شدند.

حالا گل گهر که پنج بازی پیش رو دارد، 22 امتیازی است اما برای بقا در لیگ برتر باید از 5 بازی باقی مانده امتیازات لازم را بگیرد و به نظر می‌رسد کسب 8 امتیاز در 5 بازی پیش رو و 30 امتیازی شدن در لیگ برتر می‌تواند گل گهر را ماندنی کند. یعنی دو برد و دو تساوی از 5 بازی باقی مانده که چه بهتر 9 امتیاز کسب شود. نکته مهم مصاف مستقیم گل گهر مقابل ماشین سازی و ذوب آهن است که گل گهر نباید دست خالی از تبریز و اصفهان و همچنین مسجدسلیمان برگردد.

وضعیت اورژانسی است، حواشی داخلی ممنوع!

همانطور که بارها گفته شده، هیچ چیزی نمی‌تواند بقای گل گهر در لیگ برتر را تضمین کند جز آرامش، همدلی و تفکرات خوب. گل گهر از نظر فنی و حضور بازیکنان کلیدی وضعیت خوبی دارد تا بتواند در بازی‌های دشوار خود امتیازات لازم را بگیرد و صعود دل انگیز فصل گذشته را به سقوطی مسخره و دردناک تبدیل نکند اما تنها در صورتی که این تیم درگیر حواشی داخلی نشود. نقش مدیریت باشگاه گل گهر برای فرار از انتقادات شدید بابت تصمیماتی که در این فصل اتخاذ شده، در این خصوص بسیار مهم است و کسی نمی‌خواهد بداند جلالی سرمربی است یا سرآسیایی؛ بلکه تصمیمات صحیح که برق را در چشمان تیم بیاندازد، در شرایط فعلی به گل گهر کمک زیادی خواهد کرد.

گل‌گهر با سه امتیاز غریبه نیست

برای فرار از خطر سقوط، کار گل گهر به مو رسیده اما هنوز پاره نشده است. چهره گل گهر فقط بعد از وقفه طولانی در لیگ برتر خدشه دار شده وگرنه قبل از شیوع کرونا، هیچ تیمی از بازی مقابل گل گهر ذهنیت خوبی نداشت و حقیقتا جلالی و تیمش در شروع بازی‌های نیم فصل دوم چهره متفاوتی به نمایش گذاشتند و از منطقه قرمز هم جدا شدند. اگر مهاجمان گل گهر در بازی شهرخودرو دقت کافی در ضربات آخر داشتند و آن گل بدموقع وارد دروازه گل گهر نمی‌شد، یا اشتباهات فاحش و تاثیرگذار داوری علیه گل گهر مقابل پیکان رقم نمی‌خورد، شرایط جدولی این تیم به قرمزی امروز نبود و شاید گل گهر به امتیازات کمتری برای بقا نیاز پیدا می‌کرد اما به هر شکل این تیم قدرت لازم برای کسب سه امتیاز که فرمول اصلی بقا در لیگ برتر است را دارد.

میلاد بحرینی

نظرات

نظر دهید