مرور مس-سپاهان در شانزده بازی

به یاد مصاف‌های همیشه جذاب

مرور مس-سپاهان در شانزده بازی

سپاهان و مس بعد از 5 سال دوباره به پست هم خورده‌اند و باید در مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی شاهد جنگ حساس و هفدهم آن‌ها باشیم.

شاید روزی که مس مقابل سپاهان قلدری می‌کرد و حتی با برد در بازی مستقیم، یکی از رقیبانش در راه رسیدن به سهمیه آسیا را کنار زد، اصلا دوست نداشت که با یک چهره تضعیف شده در سال 97 با سپاهان روبرو شود اما مس به لیگ یک سقوط کرد و این باعث شد که داستان رویارویی‌های دو تیم بیشتر از شانزده صفحه ورق نخورد. مس و سپاهان اما بعد از 5 سال دوباره به پست هم خورده‌اند و حالا باید در مرحله چهارم نهایی جام حذفی به یاد مصاف‌های جذاب گذشته، شاهد جنگ هفدهم و حساس دو تیم باشیم. مس و سپاهان هرکدام 5 بار پیروز شده‌اند و 6 مصاف آن‌ها نیز به تساوی انجامیده و مصاف حذفی دو تیم که باید برنده داشته باشد، یک برد به تیم صعود کننده اضافه خواهد کرد. بد نیست به مرور شانزده مصاف قبلی مس و سپاهان که اتفاقات جالبی را نیز در خود داشته بپردازیم.

فصل 85-86؛ ضمانت کلاس لیگ با سپاهان

مس و دستنشان تازه واردهای لیگ برتر بودند و طبیعتا مصاف با غول‌های فوتبال ایران برای کرمانی‌ها جذابیت ایجاد می‌کرد. سپاهان به واسطه تداوم حضور در آسیا و همچنین شرایط مناسب مالی، خود را در میان باشگاه‌های گردن کلفت قرار داده بود. اولین مصاف مس و سپاهان در ورزشگاه نقش جهان انجام شد که اتفاقا مس تا دقایق پایانی با گل صابر میرقربانی از حریف قدرتمندش پیش بود اما پنالتی هادی عقیلی بازی را به تساوی کشاند. در نیم فصل دوم مس و دستنشان به همکاری پایان دادند و فرهاد کاظمی که اولین قهرمانی لیگ برتر را برای سپاهان در لیگ سوم به ارمغان آورده بود، هدایت مس را عهده دار شد و توانست با شکست 2-1 همین سپاهان در هفته های پایانی بقای مس را در کلاس لیگ برتر تضمین کند.

فصل 86-87؛ تکرار برای فینالیست و مسِ متفاوت ژنرال

فینالیست شدن در آسیا و حضور در جام باشگاه‌های جهان کافی بود تا سپاهان شخصیت بالاتری میان تیم‌های ایرانی داشته باشد؛ برند فوتبال ایران باد در غبغب انداخته بود و مغرورانه در ورزشگاه‌های ایران قدم می‌زد. مس اما همچنان در گیرودار تغییرات نیمکت به سر می‌بُرد و مدیران وقت باشگاه موفق به پیدا کردن یک سرمربی که تفکر بزرگتری در تیمشان ایجاد کند نشده بودند و قطع همکاری با فرهاد کاظمی بعد از شکست خانگی در روز افتتاحیه ورزشگاه باهنر سبب شد که مس بازی رفت مقابل سپاهان را بدون سرمربی و با هدایت مهدی محمدی فقید انجام دهد؛ دیداری معوقه بخاطر حضور آسیایی سپاهان که اصفهانی‌ها با گل عمادرضا از مس پیش افتادند اما شوت تماشایی مجید خدابنده لو به تقسیم امتیازات انجامید. در ادامه مس توافق بزرگی با امیر قلعه نویی به دست آورد و سرمربی ناکام تیم ملی به کرمان آمد اما سپاهان با لوکا بوناچیچ قطع همکاری کرد تا این بار سپاهان بدون سرمربی مقابل مس در بازی برگشت قرار گیرد. هادی عقیلی از روی نقطه پنالتی سپاهان را پیش انداخت اما مس که با قلعه نویی روزهای خوبی را سپری می‌کرد با گل خدابنده لو بازی برگشت را به حالت تکرار در آورد. در این بازی اتفاق تلخی هم رخ داد و آن آسیب دیدگی محمود کریمی از ناحیه چشم بود که مهاجم باسابقه سپاهان را به خداحافظی از فوتبال وا داشت. سپاهان در ادامه بوران ویرای برزیلی که گزینه هدایت مس پیش از انتخاب قلعه نویی محسوب میشد را استخدام کرد.

فصل 87-88؛ کنار زدن رقیب سهمیه

مس با هزینه کرد زیاد در نقل و انتقالات چشم بازار را کور کرده بود و با پرویز مظلومی به دنبال قدرت نمایی و رسیدن به سهمیه آسیایی می گشت. در اصفهان اما ویرا هم به میانه راه نرسید و سپاهان دوباره دست به تغییر سرمربی زد؛ تا انتخاب سرمربی جدید، حسین چرخابی هدایت سپاهان را به عهده داشت که اتفاقا با برد مقابل مس همراه بود. بازی برگشت مس و سپاهان شرایط ویژه ای داشت و هر دو تیم در هفته های رو به پایان لیگ برای کسب سهمیه تلاش می‌کردند و در حالی که سپاهان درگیر مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا بود، این فرصت برای مس به وجود آمد تا سپاهان را در کرمان شکست دهد و در آستانه سال نو به رده سوم و خوشبختی صعود کند. با این حال سپاهانِ فرهاد کاظمی با گل فرشاد بهادرانی پیش افتاد اما فراز فاطمی و زالترون در آخرین دقایق نیمه اول دو گل زدند و این نتیجه تا پایان حفظ شد. هواداران مس که به شدت از صحبت های دو شب قبل فرهاد کاظمی در برنامه نود دلخور بودند، شعارهای تندی علیه او سر دادند اما در پایان فصل کارناوال شادی صعود به آسیا راه انداختند.

فصل 88-89؛ رفت و برگشت به کام ژنرال

دیگر خبری از نگاه بالا به پایین سپاهان نبود و مس به حدی با آسیایی شدنش شخصیت گرفته بود که اعتماد به نفس کافی برای رقابت با سپاهان را داشته باشد. سپاهان با حضور قلعه نویی و جذب چند ستاره مثل مهدی رحمتی که از مس به اصفهان رفته بود، سعی داشت دوباره بعد از 7 سال فاتح لیگ شود. اما مس ارکان مهم و اصلی خط دفاعی اش را در نقل و انتقالات از دست داده بود و با استرس انحلال وارد لیگ شد و در هفته دوم در اصفهان با سه گل مغلوب سپاهان شد. در بازی برگشت سپاهان برای تثبیت صدرنشینی به کرمان آمد و در مقابل، لوکا بوناچیچ که موفق به نایب قهرمانی آسیا با سپاهان شده بود، اولین تجربه کار در کرمان را باید مقابل تیم سابقش پشت سر می‌گذاشت. سپاهان این بازی را 3-2 برد تا قلعه نویی مقابل مس دبل کند. البته خشم هواداران مس از عبدالرضا برهانی نژاد مدیرعامل وقت باشگاه نیز از حواشی این بازی بود و کمتر کسی صحنه نشستن برهانی نژاد در نزدیکی زمین و نگاه غمگین و حسرت بار او را فراموش کرده است؛ شعارهایی که بی نتیجه هم نبود و برهانی نژاد بعد از این بازی از سمتش برکنار شد.

فصل 89-90؛ ابقای صمد با هدیه امیر

صمد مرفاوی سومین سرمربی استقلالی مس بود و او بعد از ناکامی با استقلال به کرمان آمد که اتفاقا مدیران مس نیز برای او سنگ تمام گذاشتند؛ از تمدید قرارداد با ادینهو و پیروز قربانی گرفته تا جذب مهرداد پولادی. مس خرج کرد و امیر قلعه نویی و سپاهان بعد از قهرمانی در لیگ، برای موفقیت در آسیا نقشه کشیدند و ستاره هایی را به جمع ستاره های قبلی خود اضافه کردند. هفته دوازدهم محل تقابل امیر و صمد در اصفهان بود که با وجود برتری محسوس میزبان، این فراز فاطمی بود که دوباره در پیراهن مس دروازه سپاهان را باز کرد اما چند دقیقه بعد فابیو جانواریو بازی را به تساوی کشاند و در ادامه درخشش قدیری درون دروازه مس، هدیه یک امتیازی از نبرد دشوار اصفهان به مرفاوی بود. در نیم فصل دوم که سپاهان قصد داشت زودتر از موعد قهرمانی‌اش را قطعی کند و تمرکزش را به رقابت های آسیایی معطوف کند، اما تیم مرفاوی با افت زیاد تا حدودی از رقابت برای سهمیه کنار رفته بود و سرمربی مس پیش از دیدار مقابل سپاهان اولتیماتوم سفت و سختی را از مدیران باشگاه دریافت کرد. دو گل ادینهو و یک گل امرایی باعث شد تا گل های ابراهیم توره و هادی عقیلی بی نتیجه بماند و پیروزی مقابل تیم قلعه نویی باعث ماندگاری مرفاوی تا پایان فصل و حتی فصل بعدش شد.

فصل 90-91؛راوی گری به زبان کروات

این قسمت از داستان مس-سپاهان به شکل جالبی به مربیان کروات گره خورده است؛ لوکا، چیرو و کرانچار. مس و مرفاوی سرانجام به بن بست خوردند و باشگاه مس توافق بزرگی را با میروسلاو بلاژویچ به دست آورد. اما در اصفهان کسی لوکا را دوست نداشت و دامنه اختلافات بازیکنان سپاهان با سرمربی کروات تیمشان روز به روز بیشتر میشد تا اینکه جدال مس-سپاهان در کرمان فرا رسید و شائبه عجیب تبانی چیرو و لوکا مطرح شد؛ اما هر اندازه که لوکا حوالی مرزِ باریکی در سپاهان حرکت می کرد، چیرو در اولین بازی خانگی مس خود را تشنه‌ی محبوبیت در کرمان نشان داد و برد قاطعانه 3-0 سبب شد که او در کرمان تشویق شود و هموطنش را بدون اینکه برف اصفهان را ببیند، به کرواسی بفرستد. زلاتکو کرانچار با سابقه هدایت تیم ملی کرواسی در جام جهانی 2006 و همچنین حضور روی نیمکت پرسپولیس هدایت سپاهان را بعد از لوکا پذیرفت. با این حال در کرمان مس آنقدر با بلاژویچ روی نوار سینوسی حرکت کرد که با وجود محبوبیت زیادی که چیرو داشت، اما شکست سنگین 4-0 مقابل سپاهان کرانچار هیچ رحمی را برای اخراج پیرمرد کروات مس باقی نگذاشت و چیرو که همطونش را بیکار کرده بود، توسط یکی از هموطنانش بیکار شد و جای خود را به قاسمپور داد. اصفهانی ها در پایان فصل نتیجه‌ی انتخاب کرانچار را با هتتریک در قهرمانی دیدند و مس هم موفق به بقای خود در لیگ برتر شد.

فصل 91-92؛ لوکا بی سروصدا انتقام گرفت

سیزدهمین رویارویی مس و سپاهان با اولین بازی فصل آن‌ها همراه شد. قاسمپور پیش از شروع فصل به خاطر کنار گذاشتن دهنوی و سیفی از لیست، تحت فشار هواداران مس قرار داشت و اصلا دوست نداشت فصل را با شکست شروع کند و در طرف مقابل سپاهان به دنبال تداوم موفقیت‌ها با کرانچار بود. در دقایق ابتدایی نیمه دوم سپاهان توسط حسین پاپی به گل رسید و تلاش‌های رضا عنایتی برای مس بی ثمر بود. مدیران مس که از حضور تیم در منطقه میانی جدول چندان راضی نبودند، به شکل عجیبی شب قبل از بازی دور برگشت مقابل سپاهان با سرمربی تیمشان قطع همکاری کردند و اعلام شد که لوکا بوناچیچ هدایت مس را به عهده می گیرد و مهدی محمدی فقید هم به مس برمی‌گردد تا مقابل سپاهان کنار خط باشد. مس در دیداری جذاب با گلزنی رضا عنایتی سپاهان را شکست داد تا لوکا که در جایگاه ویژه نظاره‌گر برد مس بود، کاملا مخفیانه انتقام اخراج سال قبلش را از سپاهان بگیرد.

فصل 92-93؛ شجاع و تکل از پشت به پای مس

مس به ضعیف ترین شکل ممکن بسته شده بود و جدایی بسیاری از بازیکنان کلیدی به خصوص پیوستن شجاع خلیل زاده به سپاهان موجی از نارضایتی ها را به دنبال داشت و تنها جذب ادینهو بود که خشم هواداران مس را به مدیریت ناصر شهبازی کمتر کرد. اما سپاهان به کهکشانی‌ترین شکل ممکن بسته شد و علاوه بر شجاع، ستاره های دیگری مثل مجتبی جباری، آرش افشین، رحمان احمدی و علی حمودی به اصفهان کوچ کردند. پرویز مظلومی ادامه دهنده روزگار عجیب مس در سال 92 بود که مس آنقدر در کسب پیروزی ناتوان بود که فقط مساوی در اصفهان مقابل سپاهان توانست لبخند تلخی را به کرمان بیاورد. وقتی در ادامه مظلومی هم نتوانست مس را از منجلاب راه سقوط نجات دهد، مدیران مس برای سومین بار به سراغ لوکا رفتند تا سرمربی محبوب کروات این بار نه از جایگاه ویژه، بلکه از کنار زمین مس را مقابل تیم سابقش هدایت کند. مس به قهرمانی در جام حذفی نرسیده بود و بازی مقابل سپاهان آخرین تیر ترکش مس برای بقا بود. درست لحظه‌ای که سپاهان برای بالا بردن شانس قهرمانی تلاش می‌کرد و مس هم مشغول امتحان آخرین امیدهایش بود، ادینهو در آستانه گلزنی با تکل از پشت شجاع نقش بر زمین شد و اخراج شجاع از زمین، آخرین صفحه از داستان مس-سپاهان و در واقع مس-لیگ برتر بود.

نظرات

نظر دهید

دسته بندی

پربازدید ترین ها